De 6 Uren van Spa-Francorchamps

Het Circuit Spa-Francorchamps is een racetraject dat vooral bekendheid geniet vanwege de Formule 1 wedstrijden die er (bijna) elk jaar worden verreden. De komende Grand Prix zal plaatsvinden op 30 augustus aanstaande. Wegens de van kracht zijnde coronamaatregelen zal de Formule 1 wedstrijd dit jaar verreden worden zonder aanwezig publiek. Gelukkig zijn sportwedstrijden tegenwoordig rechtstreeks te volgen. Zo zijn bijvoorbeeld tenniswedstrijden live te bekijken via Unibet TV tennis livestreaming en dat geldt ook voor de komende Grand Prix van België: de Formule 1 fans kunnen via livestream het evenement rechtstreeks meemaken.

Endurance

Op 15 augustus jl. werd er 6 uren lang geracet op het Circuit Spa- Francorchamps. Op die dag vond de zogeheten 6 Uren van Spa-Francorchamps plaats, een race die beschouwd kan worden als het voorspel van de 24 Uren van Le Mans, die op 17 september aanstaande in Frankrijk verreden zal worden. Beide wedstrijden zijn ‘endurance’ races. Dat betekent dat de autocoureurs een zo groot mogelijke afstand dienen af te leggen binnen een vastgestelde tijdspanne. In 1953 werd de Belgische endurance race voor het eerst georganiseerd. Sinds 2012 maakt de race deel uit van het FIA World Endurance Championship. Ook de 8 Uren van Bahrein, die in november plaats zal vinden, maakt deel uit van deze reeks kampioenschappen.

Meer dan 1000 km

De 6 Uren van Spa-Francorchamps was dit jaar weer reuze spannend. De winnaars legden meer dan 1000 km af en dat is vrij normaal voor deze race, die voorheen de 1000 km van Spa-Francorchamps genoemd werd. Elk team bestaat uit drie autocoureurs die elkaar gedurende de race afwisselen om ongelukken te voorkomen. De winnaars van de afgelopen wedstrijd waren de Argentijn José María López, Kamui Kobayashi uit Japan en de Brit Mike Conway, die gezamenlijk het Toyota Gazoo Racing team vormden. Ook vorig jaar won het Toyota team de race. Toen werden er maar liefst 1227 kilometers afgelegd en moest de wedstrijd voortijdig beëindigd worden wegens sneeuwval.